„Śniadania świata” Beata Pawlikowska

To książka wyjątkowo, jakiej na naszym rynku wydawniczym jeszcze nie było. Tradycyjne śniadania w ponad pięćdziesięciu krajach świata! Od Argentyny i Australii przez Anglię, Brazylię, Egipt, Indie, Japonię, Kolumbię, Mauritius, Mongolię i Meksyk aż po Paragwaj, Peru, Sri Lankę, Tanzanię, Turcję, Tybet i Zanzibar.

3

Nazwisko Beaty Pawlikowskiej znają prawię wszyscy. Na pewno ci którzy pasjonują się dalekimi podróżami. Jest dziennikarką, podróżniczką, fotografką, pisarką, tłumaczką i ilustratorką książek. Tym razem zabiera nas w świat oddalony od nas o wiele kilometrów, pełny smaków i zapachów tak różnych, że aż może się nam zakręcić w głowie. „Śniadania świata” Beaty Pawlikowskiej to niesamowita przygoda.

56

Książka to ponad 520 stron ciekawej lektury. Bogato i pięknie ilustrowana. A na dowód muszę Wam napisać, że u nas w domu nadal czuć farbę drukarską gdy bierze się do rąk tę książkę.
Książka zaczyna się bardzo przydatnym spisem treści. Książka jest tak stworzona, że śniadania zostały podzielone na różne typy. Mamy więc i przepisy na ciastka śniadaniowe, kanapki, śniadania z kaszy jaglanej i wiele innych. Mamy poranne lekkie potrawy z Panamy, Chin, Gruzji, Tanzanii, Kambodży- ponad 50 krajów i ich śniadania na wyciągnięcie ręki.

7 8

Nasza wirtualna podróż przebiegnie jeszcze przez: Belize, Bhutan, Bliski Wschód, Boliwię, Brazylię, Bułgarię, Chiny, Czarnogórę, Egipt, Empanadę, Gruzję, Indonezję, Islandię, Izrael, Japonię, Kambodżę, Kanadę, Kenię, Kolumbię, Mauritius, Meksyk, Mongolię, Nepal, Panamę, Paragwaj, Peru, Salwador, Seszele, Sri Lankę, Tajlandię, Tanzanię, Turcję, Tybet, Urugwaj, USA – Dziki Zachód, USA – Nowy Jork, USA – południe, Wenezuelę, Wietnam i Zanzibar.

9 10

Autorka przygotowała osobne rozdziały o najlepszych i najgorszych śniadaniach świata oraz podział na śniadania indiańskie, na pustyni, w dżungli, na statku na Amazonce, stacjonarne, w obozowisku, w pociągu.

11 12

Dodatkowo: Ponad 80 autorskich przepisów na śniadania z kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kaszy quinoa, brązowego i czerwonego ryżu, placki śniadaniowe, zdrowe ciastka śniadaniowe, domowe muesli i owsianki.

13 14 15 16 173

Piękna książka do której często będziecie wracać. Polecamy! Do czytania i na prezent.

4 1

Dziękujemy Wydawnictwu Edipress za możliwość przeżycia tej wspaniałej śniadaniowej przygody, poznając piękno i smak różnych nieznanych regionów świata EDIPRESSE

Podaj dalej! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page